Η οδοντιατρική με απλά λόγια

Τα δόντια μας

784 8

Συμβουλές

784 3

Τερηδόνα

784 1

Εμφράξεις

784 7

Λεύκανση

784 6

Οδοντική προσθετική

784 9

Εμφυτεύματα

784 4

Ορθοδοντική

784 5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Ασαφές και ανεφάρμοστο το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου εναρμονιζόμενος με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), ακυρώνει στην ουσία την Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική Περίθαλψη και θέτει τον Οδοντίατρο εκτός αυτής.

Στο προς κατάθεση Νομοσχέδιο παρατηρούνται ασάφειες και προβλήματα όσον αφορά στον τρόπο συνεργασίας των Οδοντιάτρων με το Π.Ε.Δ.Υ. και στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών υγείας, με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία των ασθενών.

Τονίζουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνολικά και ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να:

1. Κατανοήσει, πρωτίστως ότι: η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον.
2. Το παρόν Σχέδιο Νόμου οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
3. Στερείται εθνικού σχεδιασμού για την υγεία και την περίθαλψη του Ελληνικού λαού και δεν προσδιορίζει το πλαίσιο συμμετοχής της Οδοντιατρικής στην ΠΦΥ.
4. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας, προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας και ζητά την απόσυρσή του.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου αναμένοντας τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και τις αποφάσεις της ερχόμενης Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης, θα προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, προκειμένου να προασπίσει την οδοντιατρική περίθαλψη του Ελληνικού λαού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Σ.Χ

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)


Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει ότι το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, ακυρώνει στην ουσία την οδοντιατρική περίθαλψη με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία των ασθενών. Θεωρούμε ότι η στελέχωση των νέων δομών του Π.Ε.Δ.Υ. με Οδοντιάτρους και η ορθή ανάπτυξη των υποδομών του, αποτελούν προϋπόθεση για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας (πρώτες βοήθειες, αντιμετώπιση οξέων περιστατικών, πρόληψη – αγωγή στοματικής υγείας, πλήρης οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά έως 18 ετών). Επιπλέον, μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί και για τις οικονομικά αδύναμες και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι, ΑμΕΑ, μετανάστες), ώστε να καλύπτουν τις επείγουσες και βασικές οδοντιατρικές τους εργασίες εντός του Δικτύου.

 

Σας γνωστοποιούμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου που προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Μαρτίου 2014, συγκροτήθηκε σε σώμα την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, με την εξής σύνθεση:

Μέγας χορηγός 2ου Αιγαιοπελαγίτικου οδοντιατρικού συνεδρίου

  Oral-B logo  PG

Χορηγός ιστοσελίδας

         WebLime Logo wdf

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείου 31,
Χίος,
Τ: 22710 22 222

Μ: 6986524002 (Γραμματεία)

Email: info@osxiou.gr
Website:www.osxiou.gr

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πολιτική προστασίας

Όλα τα άρθρα ,φωτογραφιές και γενικά το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους χωρίς την έγγραφη άδεια του συλλόγου.