Η οδοντιατρική με απλά λόγια

Τα δόντια μας

784 8

Συμβουλές

784 3

Τερηδόνα

784 1

Εμφράξεις

784 7

Λεύκανση

784 6

Οδοντική προσθετική

784 9

Εμφυτεύματα

784 4

Ορθοδοντική

784 5

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)


Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει ότι το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, ακυρώνει στην ουσία την οδοντιατρική περίθαλψη με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία των ασθενών. Θεωρούμε ότι η στελέχωση των νέων δομών του Π.Ε.Δ.Υ. με Οδοντιάτρους και η ορθή ανάπτυξη των υποδομών του, αποτελούν προϋπόθεση για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας (πρώτες βοήθειες, αντιμετώπιση οξέων περιστατικών, πρόληψη – αγωγή στοματικής υγείας, πλήρης οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά έως 18 ετών). Επιπλέον, μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί και για τις οικονομικά αδύναμες και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι, ΑμΕΑ, μετανάστες), ώστε να καλύπτουν τις επείγουσες και βασικές οδοντιατρικές τους εργασίες εντός του Δικτύου.

 

Οδοντιατρική Περίθαλψη από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να δαπανήσει 60 εκ. ευρώ/έτος για την Οδοντιατρική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών, μέσω συμβάσεων με Οδοντιάτρους. Αν κάνουμε την αναλογία με βάση των πληθυσμό της Χώρας, σε κάθε Έλληνα πολίτη αντιστοιχούν 6 ευρώ ετησίως για Οδοντιατρικές δαπάνες!!!
Η πρότασή μας είναι με τα χρήματα αυτά να γίνουν αξιοκρατικές προσλήψεις Οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που θα παρέχουν τις βασικές οδοντιατρικές εργασίες στους δικαιούχους-ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οδοντιατρική περίθαλψη στη Χίο


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, η μέριμνα του Κράτους όσον αφορά στην οδοντιατρική περίθαλψη των Χιωτών είναι ανύπαρκτη: Ένας Οδοντίατρος που θα παραμείνει εντός του Π.Ε.Δ.Υ. με τις ελλείψεις που παρατηρούνται, δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Επιπλέον, η μόνιμη θέση του Οδοντιάτρου στο Νοσοκομείο της Χίου παραμένει κενή εδώ και 2 χρόνια –παρά τις επίμονες προσπάθειες για πλήρωση της θέσης από τον ΟΣΧ-, στερώντας από τους Χιώτες και ιδιαίτερα από τους ασθενείς με ειδικές ανάγκες ή χρόνιες παθήσεις την αναγκαία νοσοκομειακή οδοντιατρική φροντίδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΟΣ

Μέγας χορηγός 2ου Αιγαιοπελαγίτικου οδοντιατρικού συνεδρίου

  Oral-B logo  PG

Χορηγός ιστοσελίδας

         WebLime Logo wdf

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείου 31,
Χίος,
Τ: 22710 22 222

Μ: 6986524002 (Γραμματεία)

Email: info@osxiou.gr
Website:www.osxiou.gr

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πολιτική προστασίας

Όλα τα άρθρα ,φωτογραφιές και γενικά το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους χωρίς την έγγραφη άδεια του συλλόγου.