Η οδοντιατρική με απλά λόγια

Τα δόντια μας

784 8

Συμβουλές

784 3

Τερηδόνα

784 1

Εμφράξεις

784 7

Λεύκανση

784 6

Οδοντική προσθετική

784 9

Εμφυτεύματα

784 4

Ορθοδοντική

784 5

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στομάτος

oralcancer

emfitevma

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι οδοντιατρικά υλικά που παίζουν το ρόλο τεχνητής ρίζας δοντιού και χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών που απουσιάζουν είτε λογά εξαγωγής είτε λογά έλλειψης δοντιού. Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι ουσιαστικά μια μικρή βίδα από τιτάνιο που τοποθετείται χειρουργικά στην γνάθο στην θέση ενός χαμένου δοντιού.


Ο κύριος στόχος κατά την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι να επιτευχθεί άμεση στενή επαφή με το περιβάλλον οστό της γνάθου. Αυτό δημιουργεί την απαραίτητη αρχική σταθερότητα, η οποία με την πάροδο του χρόνου ολοένα ενισχύεται από την περαιτέρω ανάπτυξη του οστού γύρω από το εμφύτευμα (οστεοενσωμάτωση). Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από τιτάνιο, επειδή το τιτάνιο έχει την ικανότητα να ενσωματώνεται βιολογικά με το οστό.
Μετά την πάροδο μερικών μηνών που απαιτούνται για την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στη γνάθο και την πλήρη σταθεροποίηση του, αυτό χρησιμοποιείται σαν μια σταθερή βάση για να υποστηριχθεί μια οδοντιατρική αποκατάσταση:
Μια στεφάνη για την αντικατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού που λείπει ή
Μια γέφυρα ή τεχνητή οδοντοστοιχία για την αντικατάσταση αρκετών συνεχόμενων ή όλων των δοντιών.

Μέγας χορηγός 2ου Αιγαιοπελαγίτικου οδοντιατρικού συνεδρίου

  Oral-B logo  PG

Χορηγός ιστοσελίδας

         WebLime Logo wdf

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείου 31,
Χίος,
Τ: 22710 22 222

Μ: 6986524002 (Γραμματεία)

Email: info@osxiou.gr
Website:www.osxiou.gr

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πολιτική προστασίας

Όλα τα άρθρα ,φωτογραφιές και γενικά το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους χωρίς την έγγραφη άδεια του συλλόγου.