Η οδοντιατρική με απλά λόγια

Τα δόντια μας

784 8

Συμβουλές

784 3

Τερηδόνα

784 1

Εμφράξεις

784 7

Λεύκανση

784 6

Οδοντική προσθετική

784 9

Εμφυτεύματα

784 4

Ορθοδοντική

784 5

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στομάτος

oralcancer

Σε δυο μεγάλες κατηγορίες θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε την οδοντική προσθετική.
Η μια αφορά την ακίνητη προσθετική όπου εννoουμε όλες εκείνες τις προσθέσεις που τοποθετούνται μόνιμα στο στόμα όπως μια οδοντική στεφάνη (θήκη) ή μια οδοντική γέφυρα για αποκατάσταση της απώλειας ενός η παραπάνω δοντιών.
Η δεύτερη κατηγορία είναι η κινητή προσθετική, αποκαταστάσεις δηλαδή όπου τοποθετούνται και αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

 

Ακίνητη Προσθετική

prosthetiki

Η εφαρμογή της ακίνητης προσθετικής στο στόμα είναι μόνιμη, στηρίζεται σε δόντια τα οποία έχουν τροποποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες προσθετικής ώστε να υποδεχθούν με συγκολλητική μέθοδο την πρόσθεση, είτε πρόκειται για θήκη είτε γέφυρα.
Οι προσθέσεις αυτές αποτελούνται από δυο μέρη, ένα μεταλλικό σκελετό ο οποίος τους προσδίδει αντοχή και μια επιφάνεια αποτελούμενη από πορσελάνη για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Κινητή Προσθετική

prosthetiki1

Το κομμάτι αυτό της προσθετικής αφορά τις μερικές και τις ολικές οδοντοστοιχίες.
Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις εκτεταμένης ή ολικής απώλειας δοντιών όπου η τοποθέτηση γέφυρας είναι δύσκολη για οικονομικούς ή πρακτικούς λόγους.
Οι μερικές οδοντοστοιχίες αποτελούνται από δυο μέρη,το μεταλλικό σκελετό και το ακρυλικό μέρος. Ο μεταλλικός σκελετός διαθέτει τα άγκιστρα στήριξης, συγκράτησης και αντοχής της οδοντοστοιχίας ενώ το ακρυλικό μέρος αποτελείται από τα δόντια και την αναπαράσταση των ούλων επί της οδοντοστοιχίας.

Οι μερικές οδοντοστοιχίες πρέπει να αφαιρούνται από το στόμα και να καθαρίζονται καθημερινά.

Μέγας χορηγός 2ου Αιγαιοπελαγίτικου οδοντιατρικού συνεδρίου

  Oral-B logo  PG

Χορηγός ιστοσελίδας

         WebLime Logo wdf

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείου 31,
Χίος,
Τ: 22710 22 222

Μ: 6986524002 (Γραμματεία)

Email: info@osxiou.gr
Website:www.osxiou.gr

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πολιτική προστασίας

Όλα τα άρθρα ,φωτογραφιές και γενικά το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους χωρίς την έγγραφη άδεια του συλλόγου.