Σύνδεση

Ημερολόγιο

Δευτέρα
20
Μαΐου
2024
Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων

Η οδοντιατρική με απλά λόγια

Τα δόντια μας

784 8

Συμβουλές

784 3

Τερηδόνα

784 1

Εμφράξεις

784 7

Λεύκανση

784 6

Οδοντική προσθετική

784 9

Εμφυτεύματα

784 4

Ορθοδοντική

784 5

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στομάτος

oralcancer

sfragismata

Ο κυριότερος παράγοντας για την πρόκληση των σφραγισμάτων στα δόντια μας είναι η τερηδόνα. Η καταστροφή που δημιουργείται στο δόντι από είναι πλέον μόνιμη. "Σκάβει" το δόντι και το κομμάτι που λείπει, δεν αναπληρώνεται.

Αν το παραμελήσουμε η καταστροφή του δοντιού επεκτείνεται , με αποτέλεσμα αργότερα να φτάσει τόσο βαθιά που θα αχρηστέψει το δόντι και παράλληλα θα επεκταθεί και σε γύρω περιοχές του δοντιού: "τρώγοντας" στην ουσία όλο το δόντι!

Η θεραπεία λοιπόν σε αυτή την βλάβη είναι οι οδοντικές εμφράξεις – σφραγίσματα.

Με την διαδικασία αυτή ξαναγεμίζουμε το σημείο που μας έφαγε η τερηδόνα, αφού διώξουμε τα βακτήρια και τα οξέα από την περιοχή που πρόκειται να επικαλύψουμε, και έτσι αποτρέπουμε την περαιτέρω καταστροφή μέχρι τα βάθη του δοντιού!

emfitevma

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι οδοντιατρικά υλικά που παίζουν το ρόλο τεχνητής ρίζας δοντιού και χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών που απουσιάζουν είτε λογά εξαγωγής είτε λογά έλλειψης δοντιού. Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι ουσιαστικά μια μικρή βίδα από τιτάνιο που τοποθετείται χειρουργικά στην γνάθο στην θέση ενός χαμένου δοντιού.

lefkansi

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί την πιο απλή και ανώδυνη θεραπεία, προκειμένου να βελτιώσουμε το χαμόγελο μας και τα δόντια να ανακτήσουν το λευκό χρώμα. Υπάρχουν δυο μέθοδοι λεύκανσης δοντιών: η μέθοδος στο ιατρείο και η μέθοδος στο σπίτι. Ο συνδυασμός και των δυο είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος λεύκανσης.

Σε δυο μεγάλες κατηγορίες θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε την οδοντική προσθετική.
Η μια αφορά την ακίνητη προσθετική όπου εννoουμε όλες εκείνες τις προσθέσεις που τοποθετούνται μόνιμα στο στόμα όπως μια οδοντική στεφάνη (θήκη) ή μια οδοντική γέφυρα για αποκατάσταση της απώλειας ενός η παραπάνω δοντιών.
Η δεύτερη κατηγορία είναι η κινητή προσθετική, αποκαταστάσεις δηλαδή όπου τοποθετούνται και αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

Μέγας χορηγός 2ου Αιγαιοπελαγίτικου οδοντιατρικού συνεδρίου

  Oral-B logo  PG

Χορηγός ιστοσελίδας

         WebLime Logo wdf

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείου 31,
Χίος,
Τ: 22710 22 222

Μ: 6986524002 (Γραμματεία)

Email: info@osxiou.gr
Website:www.osxiou.gr

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πολιτική προστασίας

Όλα τα άρθρα ,φωτογραφιές και γενικά το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Οδοντιατρικού συλλόγου Χίου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους χωρίς την έγγραφη άδεια του συλλόγου.